ZAKAJ SO OBDAROVANJA POMEMBNA

Ljudje se med seboj obdarjamo že od kar človeštvo obstaja.

Obdarujemo se ob različnih dogodkih, ob rojstvu, krstu, poroki … Z darilom lahko izrazimo tudi prijateljstvo, naklonjenost, zahvalo, spoštovanje … Z obdarovanjem vplivamo na lepše, boljše medsebojne odnose.

Tako izbor osebnega darila zahteva posebno pozornost. Paziti moramo, da upoštevamo kulturne posebnosti, zanimanja obdarovanca in tudi priložnost ob kateri bomo darilo izročili. Pri izbiri personaliziranega darila je pomembno, da obdarovanca dobro poznamo ali pa se o njem, njegovih vrednotah, interesih, načinu življenja res dobro pozanimamo.

Med ročno izdelanimi, unikatnimi darili »Zame in Zate« gotovo lahko vedno najdemo nekaj kar nagovarja nas in našo dušo. To je tisto nekaj, s čimer bomo obdarovanca razveselili in mu spregovorili tudi o nas samih.

Darilo poklonimo nekomu, ki mu želimo izraziti naklonjenost. Nekomu, ki ga imamo radi. Tako nas darila nagovarjajo k ljubezni. Do sebe in drugih. Ljubezen pa nas notranje bogati.

Pri izbiri daril je zelo pomembno, da najprej prisluhnemo sebi. Se vprašamo kaj želimo človeku z darilom sporočiti. Ne pozabimo, da z izborom darila obdarovancu sporočamo tudi kdo smo mi sami. Tako zelo pomembno je, da ob izbiri prisluhnemo notranjemu glasu. Ob katerem darilu se, glede na namen in dogodek,  ko ga bomo predali, sami res dobro počutimo?

Osebno darilo gotovo lažje izberemo ko:

  • poznamo vrednote kulturnega okolja obdarovanca,
  • je naš namen obdarovanja jasen,
  • smo pozorni na priložnost ob kateri predajamo darilo,
  • obdarovanca dobro poznamo in poskušamo biti izvirni,
  • se izogibamo podarjanju vedno enakih predmetov,
  • ne »vračamo« daril,
  • da se ob darilu, ki smo ga izbrali, sami res dobro počutimo.

Ročno izdelana darila »Zame in Zate« so zaradi svoje unikatnosti in sporočilnosti gotovo primerna osebna darila ob različnih priložnostih.

Nekateri unikatni izdelki so primerni tudi kot poslovna darila.

In nenazadnje lahko vedno nekaj lepega poklonimo tudi sebi. Tako kot radi rečemo, »za svojo dušo«.

Naj bodo naša darila izbrana skrbno in s posluhom. Naj izražajo nas same in naš odnos do obdarovanca.

Oskar Kogoj pravi: »Naj bo darilo opredmetena vez, stkana trdno in srčno«.

 

Košarica
Scroll to Top